• Herfst recepten voor in de keuken - slider-projecten

Een nieuwe keuken

Uw nieuwe keuken direct in beeld
met onze 3D computer simulatie
programma!

Herfst recepten voor in de keuken

Herfst recepten voor in de keuken - verhaal_3_herfstrecepten_beeld_1

We hebben een tweetal overheerlijke Herfstrecepten samengesteld voor u in de keuken.
U kunt deze herfst recepten heerlijk bereiden in uw keuken en lekker genieten!


Stoofvlees uit de oven

Herfst recepten voor in de keuken - verhaal_3_herfstrecepten_beeld_2

 

Ingrediënten voor 6 personen:

1 kg runderlappen 
100 g roomboter (ongezouten)
6 gesneden uien 
2 bouillontabletten (rundvlees) 
800 ml kraanwater
5 kruidnagels
4 laurierblaadjes

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 140 °C.
  • Snijd het rundvlees in stukjes en strooi er (rundvlees)kruiden overheen.
  • Verhit boter in de pan, braad de stukjes rundvlees goudbruin en haal het daarna uit de pan en leg het op een bord.
  • Fruit gesneden stukjes ui op laag vuur in het overgebleven bakboter en dezelfde pan waar het vlees in gebakken is.
  • Voeg twee bouillontabletten (rundvlees) toe, een paar kruidnagels en laurierblaadjes en breng het geheel al roerend aan de kook. Neem daarna de pan van het vuur en voeg het vlees toe.
  • Roer alles goed door elkaar, doe de deksel op de pan en stoof het in 5 uur in het midden van de oven gaar. Roer het na 3,5 uur nog even door elkaar en zet het weer terug in de oven.
  • Haal de kruidnagels en laurierblaadjes eruit. Breng het eventueel op smaak met peper en zout en klaar is het stoofvlees.

 

TIP: Maak extra veel stoofvlees, want je kunt dit perfect invriezen voor een andere dag. Serveer met aardappelpuree en rode kool.



Makkelijke pompoensoep

Herfst recepten voor in de keuken - verhaal_3_herfstrecepten_beeld_1

 

Een lekkere warme soep is in de herfst heerlijk als lunch of tussendoortje, maar je kunt er ook een lekkere maaltijdsoep van maken door de soep extra te vullen met verse groente.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

800 ml water
800 gram verse pompoenstukjes

2 bouillontabletten (groente)

125 gram crème fraiche

15 gram verse basilicum

Eventueel naar wens extra groente en 125 gram uitgebakken spekjes.


Bereiding:

  • Breng het water aan de kook. Voeg 2 groentebouillontabletten toe en laat deze oplossen. Voeg de pompoenstukjes toe en eventueel nog meer verse groente en laat het 10 minuten op een laag vuur zachtjes warm worden. Mix de soep met een staafmixer om de pompoen- en groentestukjes volledig glad te pureren.
  • Laat de soep even staan, zodat smaken goed met elkaar kunnen mengen en verdeel het daarna over de borden. Voeg eventueel uitgebakken spekjes toe, een lepel crème fraîche en leg er als smaakmaker en finishing touch een beetje basilicum op. Aan tafel!

© BoB Keukenbouwer 2022 | Realisatie Inzet Online | Privacy- en cookiebeleid